La competició foursome per parelles va acabar en taules. Els Pérez de la selecció nacional, Pablo i Siscu, van guanyar el primer dels tres punts a Peter Mervin i Marcos Gomez. Francesc Gaset i Joan Jordi Segura van caure amb Jorge Sarmiento i Juan Carlos Surribas i en l’últim matx Ricard Morat i Josep Escabrós van acabar en taules davant Carlos Conde i Teodoro Fernández.


Igualats a 1,5 punts, gallecs i andorrans s’encomanaven als duels individuals. Morat i Escabrós van proporcionar un punt més i Siscu mig més. Insuficients. Galícia va acompanyar Catalunya i Holanda al podi en vèncer 5-4 el duel de la consolació. 

El capità del combinat tricolor, Toni Armengol, va mostrar sensacions  contradictòries: “No podem estar contents perquè teníem una gran oportunitat, jugant a casa, d’assolir el podi. Hem pecat de relaxats en l’última jornada contra un equip que havíem guanyat el primer dia de competició però també és cert que contra Holanda, en unes semifinals de molta pressió, hem ofert una magnífica imatge, amb opcions de guanyar fins l’últim cop de l’últim forat i estic molt orgullós de l’empat que vam treure, tot i haver estat insuficient per arribar a la final”.

 

 

Pel que fa al títol, va anar a parar a mans de Catalunya, la gran favorita de les vuit seleccions que hi havia en competició i que revalida l’etiqueta de campió, sumant dos en set edicions i només superada pels cinc d’una Irlanda que, com Anglaterra i Alemanya, aquest any no s’ha presentat. Holanda, botxí d’Andorra ahir en les semifinals, va ser el seu rival. Els catalans van adquirir un lleuger avantatge de 2-1 en el foursome per parelles, per després acabar sentenciant en els individuals per acabar 5,5 a 3,5 i fer bons els pronòstics. La França on hi havia l’única fèmina, Lydie Lafuente, s’ha imposat per 5-4 a Noruega en la lluita pel cinquè lloc i Suissa ha acabat ocupant la darrera posició de la classificació definitiva, en perdre davant el País Basc per 5-4.

Després de quatre dies amb la creme de la creme del pitch and putt europeu a Xixerella Park, el president de l’Associació Andorrana de Pitch and Putt, Joan Valls, va agrair a “tothom”, organització, jugadors, autoritats i àrbitres per una setena edició, “el seu gra de sorra per viure un Europeu sensacional” i va oferir la seva mà a la Federació Internacional (FIPPA) per fer possible més esdeveniments en el futur que continuin fent creixer un esport que va a més en practicants.

El president de la FIPPA, Víctor Moscatell, va lloar l’espectacle ofert a Xixerella: “He buscat la paraula perfecta per definir aquests dies a Xixerella. Fantàstic?  Meravellós? Increïble? Espectacular? Especial...? La paraula correcta és pitch and putt. Heu ofert un joc increible, amb birdies des de bunkers, putts impossibles, holes in one... I un comportament de fairplay, amistat i sobretot, de diversió. Molta diversió. Avui acabem, però el pròxim estiu ens tornarem a veure en el Mundial individual a Holanda”. 

 

CLASSIFICACIÓ EUROPEU 2014

1 Catalunya
2 Holanda
3 Galícia
4 Andorra
5 França
6 Noruega
7 País Basc
8 Suissa

0
0
0
s2smodern