Aquest passat diumenge dia 16 de juny, s’ha celebrat el CAMPIONAT D’ANDORRA DE PARELLES 2019, de Pitch&Putt, als camps de la Vall d’Ordino i el Torrent de Xixerella.

Es va donar el tret de sortida a les 9h al Camp de La Vall d’Ordino, jugant-se amb la modalitat de Greensome. Aquesta primera ronda donava ja una visió del que podria ser el desenllaç final del Campionat.

La primera posició va ser per la parella formada per Jose Escabrós i Toni Armengol, amb un total de 45 cops, -9 sota par. Era seguida molt de prop per la parella formada per Gonzalo Mendoza i Joao Carlos Menezes, amb 49 cops, -5 sota part, és a dir, només a 2 cops de distància.

A la tercera posició, empatats, se situaven les parelles formades per Jean Philippe Bordes i Marti Castella, amb 51 cops, -3 sota par, i la parella formada per Joan Valls i Moisés Pernía. No estaven molt lluny dels tercers, 3 parelles que empataven a 52 cops, -2 sota par. Efectivament, les parelles formades per Martine Bernois i Jacky Bernois; Xavier Salvadores i Daniel Lorenzo; Joan Segura i Joan Jordi Segura, se situaven només a 1 sol cop dels tercers i a 3 dels segons.

A continuació les parelles es van traslladar al Camp del Torrent a Xixerella, per disputar a partir de les 12h, la ronda definitiva, sota la modalitat de Fourball. Aquí es decidiria el Campionat què, en la primera ronda, havia quedat amb molt poques diferències entre les segones, terceres i quartes posicions.

Els resultats a Xixerella van donar un cert tomb, col·locant en primera posició a la parella formada per Joan Segura i Joan Jordi Segura, amb 48 cops, -6 sota par.

En segona posició se situava la parella formada per Gonzalo Mendoza i Joao Carlos Menezes, amb 49 cops, -5 sota par. La tercera posició va ser per la parella que havia quedat primera a Ordino, formada per Jose Escabrós i Toni Armengol, amb 52 cops, -2 sota par.

Jugades les dues rondes, les posicions del podi del Campionat de Parelles d’Andorra en la seva edició de 2019, va quedar així:

Campions Absoluts: Jose Escabrós i Toni Armengol, amb un total acumulat de 97 cops, -11 sota par

(Foto d'arxviu, AAPP)

Subcampions Absoluts: Gonzalo Mendoza i Joao Carlos Menezes, amb un acumulat de 98 cops, -10 sota par

Tercers Absoluts: Joan Segura i Joan Jordi Segura, amb un acumulat de 100 cops, -8 sota par

En l’edició de 2018, Gonzalo Mendoza i Pablo Pérez van proclamar-se campions amb 93 cops, seguits dels campions de 2019, Jose Escabrós i Toni Armengol a 5 cops de distància.

Aquest any, el Campionat, en la categoria scratch o absoluta, s’ha decidit de forma molt ajustada, amb un sol cop de diferència entre els campions i els subcampions, i de 3 cops amb els tercers.

En la categoria handicap, les tres primeres posicions han estat ocupades per les parelles formades per, Joan Segura i Joan Jordi Segura; Gonzalo Mendoza i Joao Carlos Menezes; Martine Bernois i Jacky Bernois, tots amb un net de 100 cops.

Els trofeus seran lliurats, com ja és tradició, en la festa de la Nit del Pitch&Putt que se celebrarà el dia 29 de novembre d’enguany, junt amb tots els premis de la temporada 2019, tant del Campionat d’Andorra Individual, que es jugarà el dia 7 de juliol, com del Ranking d’Andorra que finalitza el mes d’octubre.

Fotografies abans del Campionat de Parelles al camp d'Ordino:

Fotografies dels premiats, aproximacions i sorteig: